Ejerlederes betydning for hele økonomien og fordelt på kommuner

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

80 Downloads (Pure)

Abstract

Ejerledelse udgør den hyppigste virksomhedsform i dansk erhvervsliv, idet 30% af alle virksomheder er enkeltmandsejede og 49% af alle selskaber drives af en leder med over 5% ejerandel. Når det kommer til beskæftigelse er det lidt færre, nemlig 9% af den samlede private beskæftigelse, der finder sted hos enkeltmandsejede firmaer og hele 35% i ejerledede selskaber. Ser man på den samlede værdiskabelse, så er andelene henholdsvis 5% og 33%.
Ejerledere er således et bærende element i den danske økonomi uanset om man ser på antal, andel af beskæftigelsen eller andel af den samlede værdiskabelse.
Ejerledernes betydning er ikke lige stor i alle kommuner. Der er således flest ejerledede virksomheder i Københavns omegnskommuner, mens andelen af de ansatte er størst i kommuner som Lejre, Solrød, Ishøj og Rødovre, som alle har mere end 60 af de ansatte i ejerledede firmaer.
Tilsvarende er andelen af værdiskabelsen i ejerledede firmaer over 70% i Dragør, Holbæk og Rødovre.
Ejerlederandelen i den enkelte kommune hænger i høj grad sammen med, at de største virksomheder i Danmark ikke er ejerledede, og at de ikke er spredt ligeligt over landets kommuner.
Hvor de er, kommer ejerlederne naturligt til at spille en mindre rolle.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagCenter for Ejerledede Virksomheder. Copenhagen Business School
Antal sider12
StatusUdgivet - 2020

Citationsformater