Effekt og effektivitet: Dansk dagligvarehandel 2003-2013

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

4 Downloads (Pure)

Resumé

Detailhandlen er i gang med en lang og hård forandringsfase med strukturudvikling og forbruger-forandringer. Det har ført til lukninger og åbninger af mange butikker og butikskoncepterne er under forandring. De eksisterende koncepter udfordres mere og mere. Detailhandlerne oplever, at der er knaphed på kunder og at finanskrisen har givet større fokus på likviditet som kan opleves som knaphed på kapital. Det er en stadig større kamp om forbrugernes rådighedsbeløb. Dette har også medført til en mere kortsigtet adfærd for en lang række kæder – hvilket fremgår af stadigt hyppigere og stadigt mere omfattende prisnedsættelser som fx ”momsfri uge”, ”nu 20 % på alt i butikken” m.fl. Samtidig oplever forbrugerne højere priser på dagligvarer i Danmark end i andre lande. De danske dagligvarepriser er da også blandt de højeste i EU, men overgås dog af Norge og Schweiz. Priserne i Danmark ligger ca. 40% højere end i 27 sammenlignelige EU lande (EU27).
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagCopenhagen Business School, CBS
Antal sider31
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

Østergaard Jacobsen, Per ; Bjerre, Mogens. / Effekt og effektivitet : Dansk dagligvarehandel 2003-2013. Frederiksberg : Copenhagen Business School, CBS, 2015. 31 s.
@book{55947582799d46559e190522494a70b3,
title = "Effekt og effektivitet: Dansk dagligvarehandel 2003-2013",
abstract = "Detailhandlen er i gang med en lang og h{\aa}rd forandringsfase med strukturudvikling og forbruger-forandringer. Det har f{\o}rt til lukninger og {\aa}bninger af mange butikker og butikskoncepterne er under forandring. De eksisterende koncepter udfordres mere og mere. Detailhandlerne oplever, at der er knaphed p{\aa} kunder og at finanskrisen har givet st{\o}rre fokus p{\aa} likviditet som kan opleves som knaphed p{\aa} kapital. Det er en stadig st{\o}rre kamp om forbrugernes r{\aa}dighedsbel{\o}b. Dette har ogs{\aa} medf{\o}rt til en mere kortsigtet adf{\ae}rd for en lang r{\ae}kke k{\ae}der – hvilket fremg{\aa}r af stadigt hyppigere og stadigt mere omfattende prisneds{\ae}ttelser som fx ”momsfri uge”, ”nu 20 {\%} p{\aa} alt i butikken” m.fl. Samtidig oplever forbrugerne h{\o}jere priser p{\aa} dagligvarer i Danmark end i andre lande. De danske dagligvarepriser er da ogs{\aa} blandt de h{\o}jeste i EU, men overg{\aa}s dog af Norge og Schweiz. Priserne i Danmark ligger ca. 40{\%} h{\o}jere end i 27 sammenlignelige EU lande (EU27).",
author = "{{\O}stergaard Jacobsen}, Per and Mogens Bjerre",
year = "2015",
language = "Dansk",
publisher = "Copenhagen Business School, CBS",
address = "Danmark",

}

Effekt og effektivitet : Dansk dagligvarehandel 2003-2013. / Østergaard Jacobsen, Per; Bjerre, Mogens.

Frederiksberg : Copenhagen Business School, CBS, 2015. 31 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Effekt og effektivitet

T2 - Dansk dagligvarehandel 2003-2013

AU - Østergaard Jacobsen, Per

AU - Bjerre, Mogens

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Detailhandlen er i gang med en lang og hård forandringsfase med strukturudvikling og forbruger-forandringer. Det har ført til lukninger og åbninger af mange butikker og butikskoncepterne er under forandring. De eksisterende koncepter udfordres mere og mere. Detailhandlerne oplever, at der er knaphed på kunder og at finanskrisen har givet større fokus på likviditet som kan opleves som knaphed på kapital. Det er en stadig større kamp om forbrugernes rådighedsbeløb. Dette har også medført til en mere kortsigtet adfærd for en lang række kæder – hvilket fremgår af stadigt hyppigere og stadigt mere omfattende prisnedsættelser som fx ”momsfri uge”, ”nu 20 % på alt i butikken” m.fl. Samtidig oplever forbrugerne højere priser på dagligvarer i Danmark end i andre lande. De danske dagligvarepriser er da også blandt de højeste i EU, men overgås dog af Norge og Schweiz. Priserne i Danmark ligger ca. 40% højere end i 27 sammenlignelige EU lande (EU27).

AB - Detailhandlen er i gang med en lang og hård forandringsfase med strukturudvikling og forbruger-forandringer. Det har ført til lukninger og åbninger af mange butikker og butikskoncepterne er under forandring. De eksisterende koncepter udfordres mere og mere. Detailhandlerne oplever, at der er knaphed på kunder og at finanskrisen har givet større fokus på likviditet som kan opleves som knaphed på kapital. Det er en stadig større kamp om forbrugernes rådighedsbeløb. Dette har også medført til en mere kortsigtet adfærd for en lang række kæder – hvilket fremgår af stadigt hyppigere og stadigt mere omfattende prisnedsættelser som fx ”momsfri uge”, ”nu 20 % på alt i butikken” m.fl. Samtidig oplever forbrugerne højere priser på dagligvarer i Danmark end i andre lande. De danske dagligvarepriser er da også blandt de højeste i EU, men overgås dog af Norge og Schweiz. Priserne i Danmark ligger ca. 40% højere end i 27 sammenlignelige EU lande (EU27).

M3 - Rapport

BT - Effekt og effektivitet

PB - Copenhagen Business School, CBS

CY - Frederiksberg

ER -

Østergaard Jacobsen P, Bjerre M. Effekt og effektivitet: Dansk dagligvarehandel 2003-2013. Frederiksberg: Copenhagen Business School, CBS, 2015. 31 s.