Det systemteoretiske interview: Interviewet som meningsdannelse

Publikation: Working paperForskning

16 Downloads (Pure)

Resumé

Inden for samfundsvidenskaben ser vi et stigende antal analyser, der trækker på et systemteoretisk iagttagelsesprogram. Problemet er, at disse analyser sjældent gør sig spørgsmålet om dataproduktion klart. Og hvis analyserne anvender interviewmetoden, så udelades refleksioner over interviewet som en særlig erkendelsesstrategi ofte. Artiklen forsøger at udfylde dette tomrum. Først præciseres den videnskabelige iagttagelse med afsæt i den tyske systemteoretiker Niklas Luhmanns iagttagelsesprogram. Dernæst diskuteres den kvalitative interviewmetode mhp. at præcisere, hvilken status interviewet har i systemteoretiske analyser.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
UdgiverLindhardt & Ringhof
Antal sider16
ISBN (Trykt)8791181941
StatusUdgivet - 2005

Emneord

  • Interviews
  • Interviewteknik
  • Kvalitative metoder
  • Sociologisk systemteori

Citer dette

@techreport{2104a2c0c02011db9769000ea68e967b,
title = "Det systemteoretiske interview: Interviewet som meningsdannelse",
abstract = "Inden for samfundsvidenskaben ser vi et stigende antal analyser, der tr{\ae}kker p{\aa} et systemteoretisk iagttagelsesprogram. Problemet er, at disse analyser sj{\ae}ldent g{\o}r sig sp{\o}rgsm{\aa}let om dataproduktion klart. Og hvis analyserne anvender interviewmetoden, s{\aa} udelades refleksioner over interviewet som en s{\ae}rlig erkendelsesstrategi ofte. Artiklen fors{\o}ger at udfylde dette tomrum. F{\o}rst pr{\ae}ciseres den videnskabelige iagttagelse med afs{\ae}t i den tyske systemteoretiker Niklas Luhmanns iagttagelsesprogram. Dern{\ae}st diskuteres den kvalitative interviewmetode mhp. at pr{\ae}cisere, hvilken status interviewet har i systemteoretiske analyser.",
keywords = "Interviews, Interviewteknik, Kvalitative metoder, Sociologisk systemteori",
author = "{la Cour}, Anders and Morten Knudsen and Thygesen, {Niels Thyge}",
year = "2005",
language = "Dansk",
isbn = "8791181941",
publisher = "Lindhardt & Ringhof",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Lindhardt & Ringhof",

}

Det systemteoretiske interview : Interviewet som meningsdannelse. / la Cour, Anders; Knudsen, Morten; Thygesen, Niels Thyge.

København : Lindhardt & Ringhof, 2005.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Det systemteoretiske interview

T2 - Interviewet som meningsdannelse

AU - la Cour, Anders

AU - Knudsen, Morten

AU - Thygesen, Niels Thyge

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Inden for samfundsvidenskaben ser vi et stigende antal analyser, der trækker på et systemteoretisk iagttagelsesprogram. Problemet er, at disse analyser sjældent gør sig spørgsmålet om dataproduktion klart. Og hvis analyserne anvender interviewmetoden, så udelades refleksioner over interviewet som en særlig erkendelsesstrategi ofte. Artiklen forsøger at udfylde dette tomrum. Først præciseres den videnskabelige iagttagelse med afsæt i den tyske systemteoretiker Niklas Luhmanns iagttagelsesprogram. Dernæst diskuteres den kvalitative interviewmetode mhp. at præcisere, hvilken status interviewet har i systemteoretiske analyser.

AB - Inden for samfundsvidenskaben ser vi et stigende antal analyser, der trækker på et systemteoretisk iagttagelsesprogram. Problemet er, at disse analyser sjældent gør sig spørgsmålet om dataproduktion klart. Og hvis analyserne anvender interviewmetoden, så udelades refleksioner over interviewet som en særlig erkendelsesstrategi ofte. Artiklen forsøger at udfylde dette tomrum. Først præciseres den videnskabelige iagttagelse med afsæt i den tyske systemteoretiker Niklas Luhmanns iagttagelsesprogram. Dernæst diskuteres den kvalitative interviewmetode mhp. at præcisere, hvilken status interviewet har i systemteoretiske analyser.

KW - Interviews

KW - Interviewteknik

KW - Kvalitative metoder

KW - Sociologisk systemteori

M3 - Working paper

SN - 8791181941

BT - Det systemteoretiske interview

PB - Lindhardt & Ringhof

CY - København

ER -