Det afviste manuskript i Ajos-debatten

Publikation: Working paperForskning

254 Downloads (Pure)

Abstract

Den 6.12.2016 afsagde Højesteret dom i Ajos-sagen. Dommen er kontroversiel og har givet anledning til megen debat i det juridiske fagmiljø, både ved mundtlige debatarrangementer, bl.a. i Karnovs og Dansk Forening for Europarets regi, og i artikler.
Nedenstående manus - Højesteret begår traktatbrud – om Højesterets dom i Ajos-sagen, der er kritisk over for højesteretsdommen, blev den 20.12.2016 sendt til Ugeskrift for Retsvæsen, men det blev den 29.12.2016 afvist af redaktørerne. I februar 2017 publicerede Ugeskriftet en artikel af Jens Kristiansen: Grænser for EU-rettens umiddelbare anvendelighed i dansk ret – Om Højesterets dom i Ajos-sagen, U 2017, B 75, der er stærkt positiv over for Højesterets dom. Der er ved at blive trykt et par artikler om dommen, se Ruth Nielsen and Christina D. Tvarnø: Danish Supreme Court infringes the EU Treaties by its ruling in the Ajos case, der vil blive trykt i ERT (Europarättsligt Tidskrift) 2017 No 2 og Mikael Rask Madsen, Henrik Palmer Olsen and Urska Sadl: Competing Supremacies and Clashing Institutional Rationalities: The Danish Supreme Court’s Decision in the Ajos Case and the National Limits of Judicial Cooperation, der vil blive trykt i European Law Journal No 1 2017. Der er yderligere artikler på vej.
I betragtning af den omfattende debat, Højesterets dom har givet anledning til, finder vi, at alle, der er interesserede, bør have mulighed for at læse alle synspunkter, der har været fremsat. Vi publicerer derfor den af Ugeskriftet afviste artikel på CBS OpenAccess uden ændringer i forhold til det manus, der den 20.12.2016 blev sendt til Ugeskriftet.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
UdgiverCopenhagen Business School, CBS
Antal sider13
StatusUdgivet - 2017

Citationsformater