Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

De fleste danskere er tvunget til at deltage i en pensionsopsparing, hvor de løbende skal indbetale en given andel af lønindkomsten til en bestemt pensionskasse. Pensionskassen investerer opsparingen indtil pensionstidspunktet, hvorefter opsparingen udbetales løbende igennem resten af livet eller en forud-aftalt periode. Men hvordan påvirker en sådan tvungen ordning opsparerens private investeringsbeslutninger og generelle velfærd? Set fra en given opsparers synspunkt hvad er så den optimale indkomstandel, der skal indbetales til pensionsordningen, den optimale investeringsstrategi for pensionskassen og den optimale måde at udbetale opsparingen på? Hvilke typer af individer har gavn af en tvungen pensionsordning og hvem har ikke?
OriginalsprogDansk
Publikationsdato15 aug. 2019
Udgivelses stedFrederiksberg
UdgiverPeRCent, Copenhagen Business School
StatusUdgivet - 15 aug. 2019

Citer dette

Munk, C. (2019, aug 15). Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing. Frederiksberg: PeRCent, Copenhagen Business School.
Munk, Claus. / Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing. 2019. Frederiksberg : PeRCent, Copenhagen Business School.
@misc{1142d7abcbba4a7194486f289b8b4b4a,
title = "Design og velf{\ae}rdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing",
abstract = "De fleste danskere er tvunget til at deltage i en pensionsopsparing, hvor de l{\o}bende skal indbetale en given andel af l{\o}nindkomsten til en bestemt pensionskasse. Pensionskassen investerer opsparingen indtil pensionstidspunktet, hvorefter opsparingen udbetales l{\o}bende igennem resten af livet eller en forud-aftalt periode. Men hvordan p{\aa}virker en s{\aa}dan tvungen ordning opsparerens private investeringsbeslutninger og generelle velf{\ae}rd? Set fra en given opsparers synspunkt hvad er s{\aa} den optimale indkomstandel, der skal indbetales til pensionsordningen, den optimale investeringsstrategi for pensionskassen og den optimale m{\aa}de at udbetale opsparingen p{\aa}? Hvilke typer af individer har gavn af en tvungen pensionsordning og hvem har ikke?",
author = "Claus Munk",
year = "2019",
month = "8",
day = "15",
language = "Dansk",
publisher = "PeRCent, Copenhagen Business School",
type = "Other",

}

Munk, C 2019, Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing. PeRCent, Copenhagen Business School, Frederiksberg.

Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing. / Munk, Claus.

Frederiksberg : PeRCent, Copenhagen Business School. 2019, Pensionsindlæg.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing

AU - Munk, Claus

PY - 2019/8/15

Y1 - 2019/8/15

N2 - De fleste danskere er tvunget til at deltage i en pensionsopsparing, hvor de løbende skal indbetale en given andel af lønindkomsten til en bestemt pensionskasse. Pensionskassen investerer opsparingen indtil pensionstidspunktet, hvorefter opsparingen udbetales løbende igennem resten af livet eller en forud-aftalt periode. Men hvordan påvirker en sådan tvungen ordning opsparerens private investeringsbeslutninger og generelle velfærd? Set fra en given opsparers synspunkt hvad er så den optimale indkomstandel, der skal indbetales til pensionsordningen, den optimale investeringsstrategi for pensionskassen og den optimale måde at udbetale opsparingen på? Hvilke typer af individer har gavn af en tvungen pensionsordning og hvem har ikke?

AB - De fleste danskere er tvunget til at deltage i en pensionsopsparing, hvor de løbende skal indbetale en given andel af lønindkomsten til en bestemt pensionskasse. Pensionskassen investerer opsparingen indtil pensionstidspunktet, hvorefter opsparingen udbetales løbende igennem resten af livet eller en forud-aftalt periode. Men hvordan påvirker en sådan tvungen ordning opsparerens private investeringsbeslutninger og generelle velfærd? Set fra en given opsparers synspunkt hvad er så den optimale indkomstandel, der skal indbetales til pensionsordningen, den optimale investeringsstrategi for pensionskassen og den optimale måde at udbetale opsparingen på? Hvilke typer af individer har gavn af en tvungen pensionsordning og hvem har ikke?

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - PeRCent, Copenhagen Business School

CY - Frederiksberg

ER -