De store gaver

Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis

Henrik Mahncke

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  Resumé

  De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 år finansieret en lang række store bygge- og anlægsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant øget uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med færre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik på museumsområdet og flyttet rundt på rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afdækker disse markante udviklingstræk ved at undersøge de store gaver, som fænomen i et senmoderne samfund. Metaspørgsmålet er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis ændrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagCopenhagen Business School [Phd]
  Antal sider463
  ISBN (Trykt)9788793483286
  ISBN (Elektronisk)9788793483293
  StatusUdgivet - 2016
  NavnPhD series
  Nummer32.2016
  ISSN0906-6934

  Citer dette

  Mahncke, H. (2016). De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd]. PhD series, Nr. 32.2016
  Mahncke, Henrik . / De store gaver : Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2016. 463 s. (PhD series; Nr. 32.2016).
  @phdthesis{3d190a260ccc492c95af5ad9db8363ad,
  title = "De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis",
  abstract = "De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 {\aa}r finansieret en lang r{\ae}kke store bygge- og anl{\ae}gsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant {\o}get uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med f{\ae}rre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik p{\aa} museumsomr{\aa}det og flyttet rundt p{\aa} rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afd{\ae}kker disse markante udviklingstr{\ae}k ved at unders{\o}ge de store gaver, som f{\ae}nomen i et senmoderne samfund. Metasp{\o}rgsm{\aa}let er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis {\ae}ndrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.",
  author = "Henrik Mahncke",
  year = "2016",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788793483286",
  publisher = "Copenhagen Business School [Phd]",
  address = "Danmark",

  }

  Mahncke, H 2016, De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. PhD series, nr. 32.2016, Copenhagen Business School [Phd], Frederiksberg.

  De store gaver : Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. / Mahncke, Henrik .

  Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2016. 463 s. (PhD series; Nr. 32.2016).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  TY - BOOK

  T1 - De store gaver

  T2 - Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis

  AU - Mahncke, Henrik

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 år finansieret en lang række store bygge- og anlægsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant øget uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med færre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik på museumsområdet og flyttet rundt på rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afdækker disse markante udviklingstræk ved at undersøge de store gaver, som fænomen i et senmoderne samfund. Metaspørgsmålet er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis ændrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.

  AB - De almennyttige fonde har gennem de seneste 15 år finansieret en lang række store bygge- og anlægsprojekter for de danske museer. Fondenes position er i denne periode blevet styrket ved en markant øget uddelingskapacitet og nye uddelingsmetoder i kombination med færre offentlige midler til disse byggerier. Det har skabt en ny dynamik på museumsområdet og flyttet rundt på rollefordelingen mellem staten, kommunerne, museerne og fondene. Denne ph.d.-afhandling afdækker disse markante udviklingstræk ved at undersøge de store gaver, som fænomen i et senmoderne samfund. Metaspørgsmålet er, hvordan de store gaver og nye former for uddelingspraksis ændrer den langsigtede relation mellem almennyttige fonde, staten og kommunerne.

  UR - http://libsearch.cbs.dk/primo_library/libweb/action/dlDisplay.do?docId=985629064C63231ED336529DAB2F7CA0&vid=CBS&afterPDS=true

  M3 - Ph.d.-afhandling

  SN - 9788793483286

  BT - De store gaver

  PB - Copenhagen Business School [Phd]

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Mahncke H. De store gaver: Filantropiens gensidighedsrelationer i teori og praksis. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd], 2016. 463 s. (PhD series; Nr. 32.2016).