De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskning

Resumé

De danske nyhedsmediers hjemmesider indgår i et skjult og hyperkomplekst netværk af tjenester og virksomheder, som sender data mellem hinanden, når borgerne bruger nyheder. Et privat dansk nyhedssite har i gennemsnit 102 eksterne partnere knytet til sig. Google er den altdominerende af dem. De mange partnere underminerer medievirksomhedernes kommercielle fundament.
OriginalsprogDansk
TitelGlobaliseringen af den danske mediebranche : Analyser af internationale aktørers betydning for det danske mediemarked, danske medieudbydere og dansk medieindhold
RedaktørerLisbeth Knudsen, Søren Schultz Jørgensen
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSlots- og Kulturstyrelsen
Publikationsdato2017
Sider52-65
Kapitel3
StatusUdgivet - 2017
NavnMediernes udvikling i Danmark
ISSN2445-852X

Citer dette

Flyverbom, M. (2017). De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen. I L. Knudsen, & S. S. Jørgensen (red.), Globaliseringen af den danske mediebranche: Analyser af internationale aktørers betydning for det danske mediemarked, danske medieudbydere og dansk medieindhold (s. 52-65). København: Slots- og Kulturstyrelsen. Mediernes udvikling i Danmark
Flyverbom, Mikkel. / De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen. Globaliseringen af den danske mediebranche: Analyser af internationale aktørers betydning for det danske mediemarked, danske medieudbydere og dansk medieindhold . red. / Lisbeth Knudsen ; Søren Schultz Jørgensen. København : Slots- og Kulturstyrelsen, 2017. s. 52-65 (Mediernes udvikling i Danmark).
@inbook{fd50a5b00e08435b8dc22e56e90dbb40,
title = "De skjulte datastr{\o}mme i nyhedsproduktionen",
abstract = "De danske nyhedsmediers hjemmesider indg{\aa}r i et skjult og hyperkomplekst netv{\ae}rk af tjenester og virksomheder, som sender data mellem hinanden, n{\aa}r borgerne bruger nyheder. Et privat dansk nyhedssite har i gennemsnit 102 eksterne partnere knytet til sig. Google er den altdominerende af dem. De mange partnere underminerer medievirksomhedernes kommercielle fundament.",
author = "Mikkel Flyverbom",
year = "2017",
language = "Dansk",
series = "Mediernes udvikling i Danmark",
publisher = "Slots- og Kulturstyrelsen",
pages = "52--65",
editor = "Lisbeth Knudsen and J{\o}rgensen, {S{\o}ren Schultz}",
booktitle = "Globaliseringen af den danske mediebranche",
address = "Danmark",

}

Flyverbom, M 2017, De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen. i L Knudsen & SS Jørgensen (red), Globaliseringen af den danske mediebranche: Analyser af internationale aktørers betydning for det danske mediemarked, danske medieudbydere og dansk medieindhold . Slots- og Kulturstyrelsen, København, Mediernes udvikling i Danmark, s. 52-65.

De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen. / Flyverbom, Mikkel.

Globaliseringen af den danske mediebranche: Analyser af internationale aktørers betydning for det danske mediemarked, danske medieudbydere og dansk medieindhold . red. / Lisbeth Knudsen; Søren Schultz Jørgensen. København : Slots- og Kulturstyrelsen, 2017. s. 52-65 (Mediernes udvikling i Danmark).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskning

TY - GEN

T1 - De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen

AU - Flyverbom, Mikkel

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - De danske nyhedsmediers hjemmesider indgår i et skjult og hyperkomplekst netværk af tjenester og virksomheder, som sender data mellem hinanden, når borgerne bruger nyheder. Et privat dansk nyhedssite har i gennemsnit 102 eksterne partnere knytet til sig. Google er den altdominerende af dem. De mange partnere underminerer medievirksomhedernes kommercielle fundament.

AB - De danske nyhedsmediers hjemmesider indgår i et skjult og hyperkomplekst netværk af tjenester og virksomheder, som sender data mellem hinanden, når borgerne bruger nyheder. Et privat dansk nyhedssite har i gennemsnit 102 eksterne partnere knytet til sig. Google er den altdominerende af dem. De mange partnere underminerer medievirksomhedernes kommercielle fundament.

M3 - Bidrag til rapport

T3 - Mediernes udvikling i Danmark

SP - 52

EP - 65

BT - Globaliseringen af den danske mediebranche

A2 - Knudsen, Lisbeth

A2 - Jørgensen, Søren Schultz

PB - Slots- og Kulturstyrelsen

CY - København

ER -

Flyverbom M. De skjulte datastrømme i nyhedsproduktionen. I Knudsen L, Jørgensen SS, red., Globaliseringen af den danske mediebranche: Analyser af internationale aktørers betydning for det danske mediemarked, danske medieudbydere og dansk medieindhold . København: Slots- og Kulturstyrelsen. 2017. s. 52-65. (Mediernes udvikling i Danmark).