De nordiske landes konkurrencedygtighed: Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd

Søren Kaj Andersen, Ove K. Pedersen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

  Resumé

  Udløst af den finansielle krise er de nordiske lande nu ramt af en konjunkturel krise, der også medfører faldende beskæftigelse. Men yderligere er beskæftigelsen præget af mere grundlæggende strukturelle forandringer. De vigtigste er forandringer i internationale arbejdsdeling, ny teknologi og ny organisering af arbejdet, demografiske ændringer, samt en klimadagsorden, som skaber nye og anderledes perspektiver for vækst og beskæftigelse. Det er alle forhold, som forandrer jobmulighederne i Norden. Den aktuelle finansielle og beskæftigelsesmæssige krise har skabt nye udfordringer på kort sigt, men ændrer ikke ved de langsigtede konsekvenser af de strukturelle forandringer. De strukturelle udfordringer skaber først og fremmest nye udfordringer for uddannelses- og beskæftigelsespolitikken. Argumentet i det følgende er, at høj mobilitet på arbejdsmarkedet og et fleksibelt uddannelsessystem direkte understøttet af statslige politikker kan blive afgørende for de nordiske landes konkurrenceevne og velfærd fremover.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagKøbenhavns Universitet
  Antal sider8
  Rekvirerende organisationNordisk Ministerråd
  StatusUdgivet - 2009
  NavnFAOS Forskningsnotat
  Nummer107

  Citer dette

  Andersen, S. K., & Pedersen, O. K. (2009). De nordiske landes konkurrencedygtighed: Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd. København: Københavns Universitet. FAOS Forskningsnotat, Nr. 107
  Andersen, Søren Kaj ; Pedersen, Ove K. / De nordiske landes konkurrencedygtighed : Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd. København : Københavns Universitet, 2009. 8 s. (FAOS Forskningsnotat; Nr. 107).
  @book{ec045670fb7b11deae57000ea68e967b,
  title = "De nordiske landes konkurrencedygtighed: Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerr{\aa}d",
  abstract = "Udl{\o}st af den finansielle krise er de nordiske lande nu ramt af en konjunkturel krise, der ogs{\aa} medf{\o}rer faldende besk{\ae}ftigelse. Men yderligere er besk{\ae}ftigelsen pr{\ae}get af mere grundl{\ae}ggende strukturelle forandringer. De vigtigste er forandringer i internationale arbejdsdeling, ny teknologi og ny organisering af arbejdet, demografiske {\ae}ndringer, samt en klimadagsorden, som skaber nye og anderledes perspektiver for v{\ae}kst og besk{\ae}ftigelse. Det er alle forhold, som forandrer jobmulighederne i Norden. Den aktuelle finansielle og besk{\ae}ftigelsesm{\ae}ssige krise har skabt nye udfordringer p{\aa} kort sigt, men {\ae}ndrer ikke ved de langsigtede konsekvenser af de strukturelle forandringer. De strukturelle udfordringer skaber f{\o}rst og fremmest nye udfordringer for uddannelses- og besk{\ae}ftigelsespolitikken. Argumentet i det f{\o}lgende er, at h{\o}j mobilitet p{\aa} arbejdsmarkedet og et fleksibelt uddannelsessystem direkte underst{\o}ttet af statslige politikker kan blive afg{\o}rende for de nordiske landes konkurrenceevne og velf{\ae}rd fremover.",
  author = "Andersen, {S{\o}ren Kaj} and Pedersen, {Ove K.}",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  series = "FAOS Forskningsnotat",
  publisher = "K{\o}benhavns Universitet",
  number = "107",
  address = "Danmark",

  }

  Andersen, SK & Pedersen, OK 2009, De nordiske landes konkurrencedygtighed: Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd. FAOS Forskningsnotat, nr. 107, Københavns Universitet, København.

  De nordiske landes konkurrencedygtighed : Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd. / Andersen, Søren Kaj; Pedersen, Ove K.

  København : Københavns Universitet, 2009. 8 s. (FAOS Forskningsnotat; Nr. 107).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

  TY - RPRT

  T1 - De nordiske landes konkurrencedygtighed

  T2 - Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd

  AU - Andersen, Søren Kaj

  AU - Pedersen, Ove K.

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Udløst af den finansielle krise er de nordiske lande nu ramt af en konjunkturel krise, der også medfører faldende beskæftigelse. Men yderligere er beskæftigelsen præget af mere grundlæggende strukturelle forandringer. De vigtigste er forandringer i internationale arbejdsdeling, ny teknologi og ny organisering af arbejdet, demografiske ændringer, samt en klimadagsorden, som skaber nye og anderledes perspektiver for vækst og beskæftigelse. Det er alle forhold, som forandrer jobmulighederne i Norden. Den aktuelle finansielle og beskæftigelsesmæssige krise har skabt nye udfordringer på kort sigt, men ændrer ikke ved de langsigtede konsekvenser af de strukturelle forandringer. De strukturelle udfordringer skaber først og fremmest nye udfordringer for uddannelses- og beskæftigelsespolitikken. Argumentet i det følgende er, at høj mobilitet på arbejdsmarkedet og et fleksibelt uddannelsessystem direkte understøttet af statslige politikker kan blive afgørende for de nordiske landes konkurrenceevne og velfærd fremover.

  AB - Udløst af den finansielle krise er de nordiske lande nu ramt af en konjunkturel krise, der også medfører faldende beskæftigelse. Men yderligere er beskæftigelsen præget af mere grundlæggende strukturelle forandringer. De vigtigste er forandringer i internationale arbejdsdeling, ny teknologi og ny organisering af arbejdet, demografiske ændringer, samt en klimadagsorden, som skaber nye og anderledes perspektiver for vækst og beskæftigelse. Det er alle forhold, som forandrer jobmulighederne i Norden. Den aktuelle finansielle og beskæftigelsesmæssige krise har skabt nye udfordringer på kort sigt, men ændrer ikke ved de langsigtede konsekvenser af de strukturelle forandringer. De strukturelle udfordringer skaber først og fremmest nye udfordringer for uddannelses- og beskæftigelsespolitikken. Argumentet i det følgende er, at høj mobilitet på arbejdsmarkedet og et fleksibelt uddannelsessystem direkte understøttet af statslige politikker kan blive afgørende for de nordiske landes konkurrenceevne og velfærd fremover.

  M3 - Rapport

  T3 - FAOS Forskningsnotat

  BT - De nordiske landes konkurrencedygtighed

  PB - Københavns Universitet

  CY - København

  ER -

  Andersen SK, Pedersen OK. De nordiske landes konkurrencedygtighed: Fra flexicurity til mobication. Notat udarbejdet for Nordisk Ministerråd. København: Københavns Universitet, 2009. 8 s. (FAOS Forskningsnotat; Nr. 107).