Danske CFC-regler og dobbeltbeskatningsoverenskomster

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen behandler spørgsmålet om, hvorvidt de danske CFC-regler for selskaber er forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Analysen baseres bl.a. på kommentarerne til OECD's modeloverenskomst - der gennem årene har undergået en betydelig udvikling i relation til dette spørgsmål - samt en række nyere domme fra andre lande. Det konkluderes, at mest taler for, at de danske CFC-regler normalt må anses for at være forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Særligt som følge af de danske CFC-reglers brede anvendelsesområde kan det dog ikke helt udelukkes, at de gældende danske CFC-regler for selskaber i nogle situationer vil kunne stride mod indgåede dobbeltbeskatningsoverenskomster.
OriginalsprogDansk
TidsskriftS R - Skat
Vol/bind5
Sider (fra-til)307-327
ISSN0904-5139
StatusUdgivet - 2012

Citer dette

@article{95767f37702b484598b28c7b3cea81cd,
title = "Danske CFC-regler og dobbeltbeskatningsoverenskomster",
abstract = "Artiklen behandler sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt de danske CFC-regler for selskaber er forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Analysen baseres bl.a. p{\aa} kommentarerne til OECD's modeloverenskomst - der gennem {\aa}rene har underg{\aa}et en betydelig udvikling i relation til dette sp{\o}rgsm{\aa}l - samt en r{\ae}kke nyere domme fra andre lande. Det konkluderes, at mest taler for, at de danske CFC-regler normalt m{\aa} anses for at v{\ae}re forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. S{\ae}rligt som f{\o}lge af de danske CFC-reglers brede anvendelsesomr{\aa}de kan det dog ikke helt udelukkes, at de g{\ae}ldende danske CFC-regler for selskaber i nogle situationer vil kunne stride mod indg{\aa}ede dobbeltbeskatningsoverenskomster.",
author = "Schmidt, {Peter Koerver}",
year = "2012",
language = "Dansk",
volume = "5",
pages = "307--327",
journal = "SR-Skat",
issn = "0904-5139",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",

}

Danske CFC-regler og dobbeltbeskatningsoverenskomster. / Schmidt, Peter Koerver.

I: S R - Skat, Bind 5, 2012, s. 307-327.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Danske CFC-regler og dobbeltbeskatningsoverenskomster

AU - Schmidt, Peter Koerver

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Artiklen behandler spørgsmålet om, hvorvidt de danske CFC-regler for selskaber er forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Analysen baseres bl.a. på kommentarerne til OECD's modeloverenskomst - der gennem årene har undergået en betydelig udvikling i relation til dette spørgsmål - samt en række nyere domme fra andre lande. Det konkluderes, at mest taler for, at de danske CFC-regler normalt må anses for at være forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Særligt som følge af de danske CFC-reglers brede anvendelsesområde kan det dog ikke helt udelukkes, at de gældende danske CFC-regler for selskaber i nogle situationer vil kunne stride mod indgåede dobbeltbeskatningsoverenskomster.

AB - Artiklen behandler spørgsmålet om, hvorvidt de danske CFC-regler for selskaber er forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Analysen baseres bl.a. på kommentarerne til OECD's modeloverenskomst - der gennem årene har undergået en betydelig udvikling i relation til dette spørgsmål - samt en række nyere domme fra andre lande. Det konkluderes, at mest taler for, at de danske CFC-regler normalt må anses for at være forenelige med Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Særligt som følge af de danske CFC-reglers brede anvendelsesområde kan det dog ikke helt udelukkes, at de gældende danske CFC-regler for selskaber i nogle situationer vil kunne stride mod indgåede dobbeltbeskatningsoverenskomster.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 5

SP - 307

EP - 327

JO - SR-Skat

JF - SR-Skat

SN - 0904-5139

ER -