Crowdfunding i Danmark: Fra niche til mainstream finansiering

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Crowdfunding repræsenterer en hastigt voksende finansieringskilde til en række både profit- og ikke-profitorienterede projekter, som ved hjælp af små bidrag fra et stort antal enkeltpersoner har ændret finansieringsmulighederne for en række velgørende organisationer, iværksættere og kunstnere. På baggrund af data fra otte crowdfundingplatforme med en samlet finansiering på næsten 223 mio. kr. forsøger denne artikel at kortlægge crowdfunding i Danmark. Artiklen introducerer både fænomenet crowdfunding, nogle beskrivende karakteristika samt en analyse af, hvilke faktorer der forudsiger sandsynligheden for en succesfuld kampagne. Artiklen finder, at mens crowdfunding italesættes som en demokratiserende kraft, er gevinsthaverne langtfra normalt fordelt, men i stedet koncentreret i byerne – navnlig hovedstadsområdet. Omvendt synes crowdfunding at være demokratiserende i den forstand, at kvinder har signifikant større chance for at opnå succes sammenholdt med mænd. Disse resultater giver et indblik i det fremvoksende fænomen crowdfunding i en dansk kontekst samt i, hvilke personer og områder der drager fordel heraf.
OriginalsprogDansk
TidsskriftØkonomi og Politik
Vol/bind92
Udgave nummer4
Sider (fra-til)80-99
Antal sider20
ISSN0030-1906
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

@article{a2aec0e9dc44447f9aff0e1d12d7c897,
title = "Crowdfunding i Danmark: Fra niche til mainstream finansiering",
abstract = "Crowdfunding repr{\ae}senterer en hastigt voksende finansieringskilde til en r{\ae}kke b{\aa}de profit- og ikke-profitorienterede projekter, som ved hj{\ae}lp af sm{\aa} bidrag fra et stort antal enkeltpersoner har {\ae}ndret finansieringsmulighederne for en r{\ae}kke velg{\o}rende organisationer, iv{\ae}rks{\ae}ttere og kunstnere. P{\aa} baggrund af data fra otte crowdfundingplatforme med en samlet finansiering p{\aa} n{\ae}sten 223 mio. kr. fors{\o}ger denne artikel at kortl{\ae}gge crowdfunding i Danmark. Artiklen introducerer b{\aa}de f{\ae}nomenet crowdfunding, nogle beskrivende karakteristika samt en analyse af, hvilke faktorer der forudsiger sandsynligheden for en succesfuld kampagne. Artiklen finder, at mens crowdfunding itales{\ae}ttes som en demokratiserende kraft, er gevinsthaverne langtfra normalt fordelt, men i stedet koncentreret i byerne – navnlig hovedstadsomr{\aa}det. Omvendt synes crowdfunding at v{\ae}re demokratiserende i den forstand, at kvinder har signifikant st{\o}rre chance for at opn{\aa} succes sammenholdt med m{\ae}nd. Disse resultater giver et indblik i det fremvoksende f{\ae}nomen crowdfunding i en dansk kontekst samt i, hvilke personer og omr{\aa}der der drager fordel heraf.",
author = "Nielsen, {Kristian Roed}",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "92",
pages = "80--99",
journal = "{\O}konomi og Politik",
issn = "0030-1906",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4",

}

Crowdfunding i Danmark : Fra niche til mainstream finansiering. / Nielsen, Kristian Roed.

I: Økonomi og Politik, Bind 92, Nr. 4, 2019, s. 80-99.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Crowdfunding i Danmark

T2 - Fra niche til mainstream finansiering

AU - Nielsen, Kristian Roed

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Crowdfunding repræsenterer en hastigt voksende finansieringskilde til en række både profit- og ikke-profitorienterede projekter, som ved hjælp af små bidrag fra et stort antal enkeltpersoner har ændret finansieringsmulighederne for en række velgørende organisationer, iværksættere og kunstnere. På baggrund af data fra otte crowdfundingplatforme med en samlet finansiering på næsten 223 mio. kr. forsøger denne artikel at kortlægge crowdfunding i Danmark. Artiklen introducerer både fænomenet crowdfunding, nogle beskrivende karakteristika samt en analyse af, hvilke faktorer der forudsiger sandsynligheden for en succesfuld kampagne. Artiklen finder, at mens crowdfunding italesættes som en demokratiserende kraft, er gevinsthaverne langtfra normalt fordelt, men i stedet koncentreret i byerne – navnlig hovedstadsområdet. Omvendt synes crowdfunding at være demokratiserende i den forstand, at kvinder har signifikant større chance for at opnå succes sammenholdt med mænd. Disse resultater giver et indblik i det fremvoksende fænomen crowdfunding i en dansk kontekst samt i, hvilke personer og områder der drager fordel heraf.

AB - Crowdfunding repræsenterer en hastigt voksende finansieringskilde til en række både profit- og ikke-profitorienterede projekter, som ved hjælp af små bidrag fra et stort antal enkeltpersoner har ændret finansieringsmulighederne for en række velgørende organisationer, iværksættere og kunstnere. På baggrund af data fra otte crowdfundingplatforme med en samlet finansiering på næsten 223 mio. kr. forsøger denne artikel at kortlægge crowdfunding i Danmark. Artiklen introducerer både fænomenet crowdfunding, nogle beskrivende karakteristika samt en analyse af, hvilke faktorer der forudsiger sandsynligheden for en succesfuld kampagne. Artiklen finder, at mens crowdfunding italesættes som en demokratiserende kraft, er gevinsthaverne langtfra normalt fordelt, men i stedet koncentreret i byerne – navnlig hovedstadsområdet. Omvendt synes crowdfunding at være demokratiserende i den forstand, at kvinder har signifikant større chance for at opnå succes sammenholdt med mænd. Disse resultater giver et indblik i det fremvoksende fænomen crowdfunding i en dansk kontekst samt i, hvilke personer og områder der drager fordel heraf.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978976475913&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 92

SP - 80

EP - 99

JO - Økonomi og Politik

JF - Økonomi og Politik

SN - 0030-1906

IS - 4

ER -