Cost-benefit analyse af oplysninger i årsrapporten: Fokus på ledelsesberetning og noter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Lektor Thomas Riise Johansen og professor Thomas Plenborg, begge fra CBS, om undersøgelsens resultater for så vidt angår brugertilfredshed med oplysningerne i forhold til nyttevirkningerne og virksomhederne omkostninger. Den ganske omfattende undersøgelse, der bygger på svar fra 288 brugere og 89 regnskabsproducenter, har afdækket områder, hvor der forekommer ubalancer i årsrapporterne. Det gælder eksempelvis CRS og Corporate Governance, hvor efterspørgslen er begrænset og langt fra står mål med de anvendte ressourcer. Til gengæld efterspørges der information om teknisk vanskelige områder med et væsentligt skønselement som finansielle instrumenter og nedskrivningstests. Her kan der være grund til at sætte yderligere ind, samtidig med at det fra standardudstederside burde overvejs, om ikke sådanne centrale problemfelter kunne rettes til med henblik på at øge informationsværdien.
OriginalsprogDansk
TidsskriftRevision og Regnskabsvaesen
Vol/bind81
Udgave nummer9
Sider (fra-til)26-33
ISSN0034-6918
StatusUdgivet - sep. 2012

Emneord

  • Årsrapporter
  • Ledelsesberetninger
  • Cost-benefit
  • Investorrelationer

Citer dette

@article{e70c01a321fb405998085d5cb9482d54,
title = "Cost-benefit analyse af oplysninger i {\aa}rsrapporten: Fokus p{\aa} ledelsesberetning og noter",
abstract = "Lektor Thomas Riise Johansen og professor Thomas Plenborg, begge fra CBS, om unders{\o}gelsens resultater for s{\aa} vidt ang{\aa}r brugertilfredshed med oplysningerne i forhold til nyttevirkningerne og virksomhederne omkostninger. Den ganske omfattende unders{\o}gelse, der bygger p{\aa} svar fra 288 brugere og 89 regnskabsproducenter, har afd{\ae}kket omr{\aa}der, hvor der forekommer ubalancer i {\aa}rsrapporterne. Det g{\ae}lder eksempelvis CRS og Corporate Governance, hvor eftersp{\o}rgslen er begr{\ae}nset og langt fra st{\aa}r m{\aa}l med de anvendte ressourcer. Til geng{\ae}ld eftersp{\o}rges der information om teknisk vanskelige omr{\aa}der med et v{\ae}sentligt sk{\o}nselement som finansielle instrumenter og nedskrivningstests. Her kan der v{\ae}re grund til at s{\ae}tte yderligere ind, samtidig med at det fra standardudstederside burde overvejs, om ikke s{\aa}danne centrale problemfelter kunne rettes til med henblik p{\aa} at {\o}ge informationsv{\ae}rdien.",
keywords = "{\AA}rsrapporter, Ledelsesberetninger, Cost-benefit, Investorrelationer",
author = "{Riise Johansen}, Thomas and Thomas Plenborg",
year = "2012",
month = "9",
language = "Dansk",
volume = "81",
pages = "26--33",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "9",

}

Cost-benefit analyse af oplysninger i årsrapporten : Fokus på ledelsesberetning og noter. / Riise Johansen, Thomas; Plenborg, Thomas.

I: Revision og Regnskabsvaesen, Bind 81, Nr. 9, 09.2012, s. 26-33.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Cost-benefit analyse af oplysninger i årsrapporten

T2 - Fokus på ledelsesberetning og noter

AU - Riise Johansen, Thomas

AU - Plenborg, Thomas

PY - 2012/9

Y1 - 2012/9

N2 - Lektor Thomas Riise Johansen og professor Thomas Plenborg, begge fra CBS, om undersøgelsens resultater for så vidt angår brugertilfredshed med oplysningerne i forhold til nyttevirkningerne og virksomhederne omkostninger. Den ganske omfattende undersøgelse, der bygger på svar fra 288 brugere og 89 regnskabsproducenter, har afdækket områder, hvor der forekommer ubalancer i årsrapporterne. Det gælder eksempelvis CRS og Corporate Governance, hvor efterspørgslen er begrænset og langt fra står mål med de anvendte ressourcer. Til gengæld efterspørges der information om teknisk vanskelige områder med et væsentligt skønselement som finansielle instrumenter og nedskrivningstests. Her kan der være grund til at sætte yderligere ind, samtidig med at det fra standardudstederside burde overvejs, om ikke sådanne centrale problemfelter kunne rettes til med henblik på at øge informationsværdien.

AB - Lektor Thomas Riise Johansen og professor Thomas Plenborg, begge fra CBS, om undersøgelsens resultater for så vidt angår brugertilfredshed med oplysningerne i forhold til nyttevirkningerne og virksomhederne omkostninger. Den ganske omfattende undersøgelse, der bygger på svar fra 288 brugere og 89 regnskabsproducenter, har afdækket områder, hvor der forekommer ubalancer i årsrapporterne. Det gælder eksempelvis CRS og Corporate Governance, hvor efterspørgslen er begrænset og langt fra står mål med de anvendte ressourcer. Til gengæld efterspørges der information om teknisk vanskelige områder med et væsentligt skønselement som finansielle instrumenter og nedskrivningstests. Her kan der være grund til at sætte yderligere ind, samtidig med at det fra standardudstederside burde overvejs, om ikke sådanne centrale problemfelter kunne rettes til med henblik på at øge informationsværdien.

KW - Årsrapporter

KW - Ledelsesberetninger

KW - Cost-benefit

KW - Investorrelationer

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 81

SP - 26

EP - 33

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 9

ER -