Corporate blogging: Medarbejderes kommunikative handlekraft

Tanja Juul Christiansen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  11 Downloads (Pure)

  Resumé

  Frem for at forstå organisationsidentitet som en fast størrelse man kan identificere og dernæst kommunikere til medarbejdere, bør identitetsdannelse ses som en refleksiv proces. En organisation har ikke én identitet, men flere, og identitetskonstruktioner finder sted i en fortsat proces med mange deltagere. Alligevel efterstræber mange organisationer en konventionel identitetsdannelse, hvor den officielle identitetskommunikation finder sted fra ledelsen til medarbejderne i ambitionen om at skabe en enstemmig organisation med dedikerede medarbejdere. Det har flere konsekvenser. For det første opstår der let diskrepans mellem organisationens officielle og uofficielle identitetsdannelse. For det andet kan det virke utroværdigt. For det tredje kan man spørge til, hvor attraktivt det er, hvis alle medarbejdere i organisationen tænker og opfører sig ens. Endelig kan man rent moralsk diskutere denne måde at ville
  kontrollere identitet på. På baggrund af disse svagheder kan man diskutere, om ikke det er mere fordelagtigt, hvis organisationer efterstræber en større grad af refleksivitet og inddrager medarbejdere i den officielle identitetsdannelse. Den empirisk-baserede forskning i, hvordan man faciliterer refleksivitet, og hvilke konsekvenser det har for organisationer, er imidlertid sparsom.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagSamfundslitteratur
  Antal sider307
  StatusUdgivet - 2010
  NavnPhD series
  Nummer31.2010
  ISSN0906-6934

  Citer dette

  Christiansen, T. J. (2010). Corporate blogging: Medarbejderes kommunikative handlekraft. Frederiksberg: Samfundslitteratur. PhD series, Nr. 31.2010
  Christiansen, Tanja Juul. / Corporate blogging : Medarbejderes kommunikative handlekraft. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2010. 307 s. (PhD series; Nr. 31.2010).
  @phdthesis{76c1922525a848a7ac4a1255252aa160,
  title = "Corporate blogging: Medarbejderes kommunikative handlekraft",
  abstract = "Frem for at forst{\aa} organisationsidentitet som en fast st{\o}rrelse man kan identificere og dern{\ae}st kommunikere til medarbejdere, b{\o}r identitetsdannelse ses som en refleksiv proces. En organisation har ikke {\'e}n identitet, men flere, og identitetskonstruktioner finder sted i en fortsat proces med mange deltagere. Alligevel efterstr{\ae}ber mange organisationer en konventionel identitetsdannelse, hvor den officielle identitetskommunikation finder sted fra ledelsen til medarbejderne i ambitionen om at skabe en enstemmig organisation med dedikerede medarbejdere. Det har flere konsekvenser. For det f{\o}rste opst{\aa}r der let diskrepans mellem organisationens officielle og uofficielle identitetsdannelse. For det andet kan det virke utrov{\ae}rdigt. For det tredje kan man sp{\o}rge til, hvor attraktivt det er, hvis alle medarbejdere i organisationen t{\ae}nker og opf{\o}rer sig ens. Endelig kan man rent moralsk diskutere denne m{\aa}de at villekontrollere identitet p{\aa}. P{\aa} baggrund af disse svagheder kan man diskutere, om ikke det er mere fordelagtigt, hvis organisationer efterstr{\ae}ber en st{\o}rre grad af refleksivitet og inddrager medarbejdere i den officielle identitetsdannelse. Den empirisk-baserede forskning i, hvordan man faciliterer refleksivitet, og hvilke konsekvenser det har for organisationer, er imidlertid sparsom.",
  author = "Christiansen, {Tanja Juul}",
  year = "2010",
  language = "Dansk",
  series = "PhD series",
  number = "31.2010",
  publisher = "Samfundslitteratur",
  address = "Danmark",

  }

  Christiansen, TJ 2010, Corporate blogging: Medarbejderes kommunikative handlekraft. PhD series, nr. 31.2010, Samfundslitteratur, Frederiksberg.

  Corporate blogging : Medarbejderes kommunikative handlekraft. / Christiansen, Tanja Juul.

  Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2010. 307 s. (PhD series; Nr. 31.2010).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  TY - BOOK

  T1 - Corporate blogging

  T2 - Medarbejderes kommunikative handlekraft

  AU - Christiansen, Tanja Juul

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Frem for at forstå organisationsidentitet som en fast størrelse man kan identificere og dernæst kommunikere til medarbejdere, bør identitetsdannelse ses som en refleksiv proces. En organisation har ikke én identitet, men flere, og identitetskonstruktioner finder sted i en fortsat proces med mange deltagere. Alligevel efterstræber mange organisationer en konventionel identitetsdannelse, hvor den officielle identitetskommunikation finder sted fra ledelsen til medarbejderne i ambitionen om at skabe en enstemmig organisation med dedikerede medarbejdere. Det har flere konsekvenser. For det første opstår der let diskrepans mellem organisationens officielle og uofficielle identitetsdannelse. For det andet kan det virke utroværdigt. For det tredje kan man spørge til, hvor attraktivt det er, hvis alle medarbejdere i organisationen tænker og opfører sig ens. Endelig kan man rent moralsk diskutere denne måde at villekontrollere identitet på. På baggrund af disse svagheder kan man diskutere, om ikke det er mere fordelagtigt, hvis organisationer efterstræber en større grad af refleksivitet og inddrager medarbejdere i den officielle identitetsdannelse. Den empirisk-baserede forskning i, hvordan man faciliterer refleksivitet, og hvilke konsekvenser det har for organisationer, er imidlertid sparsom.

  AB - Frem for at forstå organisationsidentitet som en fast størrelse man kan identificere og dernæst kommunikere til medarbejdere, bør identitetsdannelse ses som en refleksiv proces. En organisation har ikke én identitet, men flere, og identitetskonstruktioner finder sted i en fortsat proces med mange deltagere. Alligevel efterstræber mange organisationer en konventionel identitetsdannelse, hvor den officielle identitetskommunikation finder sted fra ledelsen til medarbejderne i ambitionen om at skabe en enstemmig organisation med dedikerede medarbejdere. Det har flere konsekvenser. For det første opstår der let diskrepans mellem organisationens officielle og uofficielle identitetsdannelse. For det andet kan det virke utroværdigt. For det tredje kan man spørge til, hvor attraktivt det er, hvis alle medarbejdere i organisationen tænker og opfører sig ens. Endelig kan man rent moralsk diskutere denne måde at villekontrollere identitet på. På baggrund af disse svagheder kan man diskutere, om ikke det er mere fordelagtigt, hvis organisationer efterstræber en større grad af refleksivitet og inddrager medarbejdere i den officielle identitetsdannelse. Den empirisk-baserede forskning i, hvordan man faciliterer refleksivitet, og hvilke konsekvenser det har for organisationer, er imidlertid sparsom.

  M3 - Ph.d.-afhandling

  T3 - PhD series

  BT - Corporate blogging

  PB - Samfundslitteratur

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Christiansen TJ. Corporate blogging: Medarbejderes kommunikative handlekraft. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2010. 307 s. (PhD series; Nr. 31.2010).