Civilsamfund og frivillighed som værdi og ressource

Konstruktionen af civilsamfund og frivillighed i danske civilsamfundsstrategier, 2010-2017

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen analyserer hvordan civilsamfundet og frivillighed bliver konstrueret i danske civilsamfundsstrategier og regeringsgrundlag hos de borgerlige regeringer mellem 2010 og 2017 samt i den kommende reform af den offentlige sektor, Sammenhængsreformen. Artiklen bruger Michel Foucault til at argumentere for, at civilsamfundet ikke er noget givent, men noget der konstant må produceres som en sfære med særlige, iboende gode værdier. Artiklen analyserer, hvordan civilsamfund og frivillighed bliver konstrueret som fundamentet for det danske velfærdssamfund og dermed som det, enhver regering må tage hensyn til. Staten og den offentlige sektor skal være indrettet for civilsamfundets (og markedets) skyld, og italesættelsen af civilsamfund og frivillighed kommer dermed til at blive centrale legitimatoriske figurer i argumentet for ændringer i velfærdssamfundet. Civilsamfundet konstrueres som det originale, primære, levende og nære i modsætning til den kolde, fjerne og bureaukratiske stat og kommer dermed til at indgå i en politisk rationalitet, hvor staten skal trække sig tilbage og sørge for at lade de innovative og skabende processer i civilsamfund og marked komme til.
OriginalsprogDansk
TidsskriftDansk pædagogisk tidsskrift
Udgave nummer4
Sider (fra-til)26-34
Antal sider9
ISSN0904-2393
StatusUdgivet - dec. 2018

Bibliografisk note

CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet

Citer dette

@article{bc9146b364c94cf4943d9d8a06818181,
title = "Civilsamfund og frivillighed som v{\ae}rdi og ressource: Konstruktionen af civilsamfund og frivillighed i danske civilsamfundsstrategier, 2010-2017",
abstract = "Artiklen analyserer hvordan civilsamfundet og frivillighed bliver konstrueret i danske civilsamfundsstrategier og regeringsgrundlag hos de borgerlige regeringer mellem 2010 og 2017 samt i den kommende reform af den offentlige sektor, Sammenh{\ae}ngsreformen. Artiklen bruger Michel Foucault til at argumentere for, at civilsamfundet ikke er noget givent, men noget der konstant m{\aa} produceres som en sf{\ae}re med s{\ae}rlige, iboende gode v{\ae}rdier. Artiklen analyserer, hvordan civilsamfund og frivillighed bliver konstrueret som fundamentet for det danske velf{\ae}rdssamfund og dermed som det, enhver regering m{\aa} tage hensyn til. Staten og den offentlige sektor skal v{\ae}re indrettet for civilsamfundets (og markedets) skyld, og itales{\ae}ttelsen af civilsamfund og frivillighed kommer dermed til at blive centrale legitimatoriske figurer i argumentet for {\ae}ndringer i velf{\ae}rdssamfundet. Civilsamfundet konstrueres som det originale, prim{\ae}re, levende og n{\ae}re i mods{\ae}tning til den kolde, fjerne og bureaukratiske stat og kommer dermed til at indg{\aa} i en politisk rationalitet, hvor staten skal tr{\ae}kke sig tilbage og s{\o}rge for at lade de innovative og skabende processer i civilsamfund og marked komme til.",
author = "{Hein Jessen}, Mathias",
note = "CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet",
year = "2018",
month = "12",
language = "Dansk",
pages = "26--34",
journal = "Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
issn = "0904-2393",
publisher = "Foreningen bag Udgivelsen af Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
number = "4",

}

TY - JOUR

T1 - Civilsamfund og frivillighed som værdi og ressource

T2 - Konstruktionen af civilsamfund og frivillighed i danske civilsamfundsstrategier, 2010-2017

AU - Hein Jessen, Mathias

N1 - CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet

PY - 2018/12

Y1 - 2018/12

N2 - Artiklen analyserer hvordan civilsamfundet og frivillighed bliver konstrueret i danske civilsamfundsstrategier og regeringsgrundlag hos de borgerlige regeringer mellem 2010 og 2017 samt i den kommende reform af den offentlige sektor, Sammenhængsreformen. Artiklen bruger Michel Foucault til at argumentere for, at civilsamfundet ikke er noget givent, men noget der konstant må produceres som en sfære med særlige, iboende gode værdier. Artiklen analyserer, hvordan civilsamfund og frivillighed bliver konstrueret som fundamentet for det danske velfærdssamfund og dermed som det, enhver regering må tage hensyn til. Staten og den offentlige sektor skal være indrettet for civilsamfundets (og markedets) skyld, og italesættelsen af civilsamfund og frivillighed kommer dermed til at blive centrale legitimatoriske figurer i argumentet for ændringer i velfærdssamfundet. Civilsamfundet konstrueres som det originale, primære, levende og nære i modsætning til den kolde, fjerne og bureaukratiske stat og kommer dermed til at indgå i en politisk rationalitet, hvor staten skal trække sig tilbage og sørge for at lade de innovative og skabende processer i civilsamfund og marked komme til.

AB - Artiklen analyserer hvordan civilsamfundet og frivillighed bliver konstrueret i danske civilsamfundsstrategier og regeringsgrundlag hos de borgerlige regeringer mellem 2010 og 2017 samt i den kommende reform af den offentlige sektor, Sammenhængsreformen. Artiklen bruger Michel Foucault til at argumentere for, at civilsamfundet ikke er noget givent, men noget der konstant må produceres som en sfære med særlige, iboende gode værdier. Artiklen analyserer, hvordan civilsamfund og frivillighed bliver konstrueret som fundamentet for det danske velfærdssamfund og dermed som det, enhver regering må tage hensyn til. Staten og den offentlige sektor skal være indrettet for civilsamfundets (og markedets) skyld, og italesættelsen af civilsamfund og frivillighed kommer dermed til at blive centrale legitimatoriske figurer i argumentet for ændringer i velfærdssamfundet. Civilsamfundet konstrueres som det originale, primære, levende og nære i modsætning til den kolde, fjerne og bureaukratiske stat og kommer dermed til at indgå i en politisk rationalitet, hvor staten skal trække sig tilbage og sørge for at lade de innovative og skabende processer i civilsamfund og marked komme til.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 26

EP - 34

JO - Dansk Paedagogisk Tidsskrift

JF - Dansk Paedagogisk Tidsskrift

SN - 0904-2393

IS - 4

ER -