Boligkøb, låne-og indskudsrenter samt forbrugsplanlægning

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

120 Downloads (Pure)

Resumé

Betydningen af kalkulationsrenten (personens marginale lånerente eller marginale investeringsrente efter skat} for forbrugs­profilen indgår i standardbøger om mikroøkonomi. Jo højere kalkulationsrente, desto større stigning i planlagt forbrugsprofil over tid. Der har derimod ikke været megen interesse for, at mange mennesker kan forudse, at de på et senere tidspunkt vil opleve et skift i kalkulationsrente, f.eks. fordi de køber ejerbolig og derved skifter fra at være indskydere i banker til at være låntagere i banker. Et sådan skift i kalkulationsrente er normalen i Danmark og mange andre lande. I denne artikel ses på betydningen af et planlagt senere boligkøb for den optimale forbrugsprofil over tid.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Vol/bind5
Sider (fra-til)25-31
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - okt. 2017

Citer dette

@article{bdd116cfa8c24f74b19d0e45484535b4,
title = "Boligk{\o}b, l{\aa}ne-og indskudsrenter samt forbrugsplanl{\ae}gning",
abstract = "Betydningen af kalkulationsrenten (personens marginale l{\aa}nerente eller marginale investeringsrente efter skat} for forbrugs­profilen indg{\aa}r i standardb{\o}ger om mikro{\o}konomi. Jo h{\o}jere kalkulationsrente, desto st{\o}rre stigning i planlagt forbrugsprofil over tid. Der har derimod ikke v{\ae}ret megen interesse for, at mange mennesker kan forudse, at de p{\aa} et senere tidspunkt vil opleve et skift i kalkulationsrente, f.eks. fordi de k{\o}ber ejerbolig og derved skifter fra at v{\ae}re indskydere i banker til at v{\ae}re l{\aa}ntagere i banker. Et s{\aa}dan skift i kalkulationsrente er normalen i Danmark og mange andre lande. I denne artikel ses p{\aa} betydningen af et planlagt senere boligk{\o}b for den optimale forbrugsprofil over tid.",
author = "Michael M{\o}ller and Nielsen, {Niels Christian}",
year = "2017",
month = "10",
language = "Dansk",
volume = "5",
pages = "25--31",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",

}

Boligkøb, låne-og indskudsrenter samt forbrugsplanlægning. / Møller, Michael; Nielsen, Niels Christian.

I: Finans/Invest, Bind 5, 10.2017, s. 25-31.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Boligkøb, låne-og indskudsrenter samt forbrugsplanlægning

AU - Møller, Michael

AU - Nielsen, Niels Christian

PY - 2017/10

Y1 - 2017/10

N2 - Betydningen af kalkulationsrenten (personens marginale lånerente eller marginale investeringsrente efter skat} for forbrugs­profilen indgår i standardbøger om mikroøkonomi. Jo højere kalkulationsrente, desto større stigning i planlagt forbrugsprofil over tid. Der har derimod ikke været megen interesse for, at mange mennesker kan forudse, at de på et senere tidspunkt vil opleve et skift i kalkulationsrente, f.eks. fordi de køber ejerbolig og derved skifter fra at være indskydere i banker til at være låntagere i banker. Et sådan skift i kalkulationsrente er normalen i Danmark og mange andre lande. I denne artikel ses på betydningen af et planlagt senere boligkøb for den optimale forbrugsprofil over tid.

AB - Betydningen af kalkulationsrenten (personens marginale lånerente eller marginale investeringsrente efter skat} for forbrugs­profilen indgår i standardbøger om mikroøkonomi. Jo højere kalkulationsrente, desto større stigning i planlagt forbrugsprofil over tid. Der har derimod ikke været megen interesse for, at mange mennesker kan forudse, at de på et senere tidspunkt vil opleve et skift i kalkulationsrente, f.eks. fordi de køber ejerbolig og derved skifter fra at være indskydere i banker til at være låntagere i banker. Et sådan skift i kalkulationsrente er normalen i Danmark og mange andre lande. I denne artikel ses på betydningen af et planlagt senere boligkøb for den optimale forbrugsprofil over tid.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 5

SP - 25

EP - 31

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

ER -