ATP’s investeringsrisiko og forretningsmodel

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen analyserer risikotagningen i ATP’s investeringsportefølje i lyset af ATP’s struktur og forretningsmodel. Det konkluderes, at gearingen er høj. Det konkluderes også, at ATP med det nuværende set-up er tvunget til at geare meget, hvis ATP skal gøre sig håb om også fremover at kunne være et solidt bidrag til folkepensionen. Artiklen stiller spørgsmålstegn ved, om risikotagningen er for stor, og om der reelt er behov for en grundlæggende revurdering af ATP’s struktur og risikotagning med henblik på at fremtidssikre ATP-ordningen. Til sidst kommenteres forslag til justeringer i ATP’s risikotagning og struktur.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer5
Sider (fra-til)13-19
Antal sider7
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

@article{e5c1d38545d3483e8da47ef5caa6baad,
title = "ATP’s investeringsrisiko og forretningsmodel",
abstract = "Artiklen analyserer risikotagningen i ATP’s investeringsportef{\o}lje i lyset af ATP’s struktur og forretningsmodel. Det konkluderes, at gearingen er h{\o}j. Det konkluderes ogs{\aa}, at ATP med det nuv{\ae}rende set-up er tvunget til at geare meget, hvis ATP skal g{\o}re sig h{\aa}b om ogs{\aa} fremover at kunne v{\ae}re et solidt bidrag til folkepensionen. Artiklen stiller sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved, om risikotagningen er for stor, og om der reelt er behov for en grundl{\ae}ggende revurdering af ATP’s struktur og risikotagning med henblik p{\aa} at fremtidssikre ATP-ordningen. Til sidst kommenteres forslag til justeringer i ATP’s risikotagning og struktur.",
author = "Henrik Ramlau-Hansen",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "13--19",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "5",

}

ATP’s investeringsrisiko og forretningsmodel. / Ramlau-Hansen, Henrik .

I: Finans/Invest, Nr. 5, 2019, s. 13-19.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - ATP’s investeringsrisiko og forretningsmodel

AU - Ramlau-Hansen, Henrik

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Artiklen analyserer risikotagningen i ATP’s investeringsportefølje i lyset af ATP’s struktur og forretningsmodel. Det konkluderes, at gearingen er høj. Det konkluderes også, at ATP med det nuværende set-up er tvunget til at geare meget, hvis ATP skal gøre sig håb om også fremover at kunne være et solidt bidrag til folkepensionen. Artiklen stiller spørgsmålstegn ved, om risikotagningen er for stor, og om der reelt er behov for en grundlæggende revurdering af ATP’s struktur og risikotagning med henblik på at fremtidssikre ATP-ordningen. Til sidst kommenteres forslag til justeringer i ATP’s risikotagning og struktur.

AB - Artiklen analyserer risikotagningen i ATP’s investeringsportefølje i lyset af ATP’s struktur og forretningsmodel. Det konkluderes, at gearingen er høj. Det konkluderes også, at ATP med det nuværende set-up er tvunget til at geare meget, hvis ATP skal gøre sig håb om også fremover at kunne være et solidt bidrag til folkepensionen. Artiklen stiller spørgsmålstegn ved, om risikotagningen er for stor, og om der reelt er behov for en grundlæggende revurdering af ATP’s struktur og risikotagning med henblik på at fremtidssikre ATP-ordningen. Til sidst kommenteres forslag til justeringer i ATP’s risikotagning og struktur.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 13

EP - 19

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 5

ER -