Øvrige værnsreglers betydning ved dansk CFC-beskatning

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I artiklen analyseres spørgsmålet om, hvorvidt de forskellige værnsregler i dansk skattelovgivning også skal finde anvendelse ved udarbejdelsen af de opgørelser, som skal foretages i henhold til reglerne om CFC-beskatning. Spørgsmålet har givet anledning til overvejelser i såvel litteraturen som i rådgiverkredse, og for ganske nylig har Skatterådet i SKM2014.577.SR taget stilling hertil. I anledning heraf tages problemstillingen op på ny i nærværende artikel. Det konkluderes, at gældende ret nok bedst kan udtrykkes således, at alle materielle danske skatteregler som udgangspunkt må anses for at finde anvendelse ved opgørelsen af et CFC-selskabs indkomst, medmindre det specifikt fremgår af den pågældende regel, dens lovforarbejder eller lignende, at reglen ikke er tiltænkt at skulle finde anvendelse i relation til CFC-selskaber.
OriginalsprogDansk
TidsskriftSR-Skat
Vol/bind26
Udgave nummer5
Sider (fra-til)255-260
ISSN0904-5139
StatusUdgivet - 2014

Citer dette

@article{d93b16eefcb34abdae7e0133778ba429,
title = "{\O}vrige v{\ae}rnsreglers betydning ved dansk CFC-beskatning",
abstract = "I artiklen analyseres sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt de forskellige v{\ae}rnsregler i dansk skattelovgivning ogs{\aa} skal finde anvendelse ved udarbejdelsen af de opg{\o}relser, som skal foretages i henhold til reglerne om CFC-beskatning. Sp{\o}rgsm{\aa}let har givet anledning til overvejelser i s{\aa}vel litteraturen som i r{\aa}dgiverkredse, og for ganske nylig har Skatter{\aa}det i SKM2014.577.SR taget stilling hertil. I anledning heraf tages problemstillingen op p{\aa} ny i n{\ae}rv{\ae}rende artikel. Det konkluderes, at g{\ae}ldende ret nok bedst kan udtrykkes s{\aa}ledes, at alle materielle danske skatteregler som udgangspunkt m{\aa} anses for at finde anvendelse ved opg{\o}relsen af et CFC-selskabs indkomst, medmindre det specifikt fremg{\aa}r af den p{\aa}g{\ae}ldende regel, dens lovforarbejder eller lignende, at reglen ikke er tilt{\ae}nkt at skulle finde anvendelse i relation til CFC-selskaber.",
author = "Schmidt, {Peter Koerver}",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "26",
pages = "255--260",
journal = "SR-Skat",
issn = "0904-5139",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "5",

}

Øvrige værnsreglers betydning ved dansk CFC-beskatning. / Schmidt, Peter Koerver.

I: SR-Skat, Bind 26, Nr. 5, 2014, s. 255-260.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Øvrige værnsreglers betydning ved dansk CFC-beskatning

AU - Schmidt, Peter Koerver

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - I artiklen analyseres spørgsmålet om, hvorvidt de forskellige værnsregler i dansk skattelovgivning også skal finde anvendelse ved udarbejdelsen af de opgørelser, som skal foretages i henhold til reglerne om CFC-beskatning. Spørgsmålet har givet anledning til overvejelser i såvel litteraturen som i rådgiverkredse, og for ganske nylig har Skatterådet i SKM2014.577.SR taget stilling hertil. I anledning heraf tages problemstillingen op på ny i nærværende artikel. Det konkluderes, at gældende ret nok bedst kan udtrykkes således, at alle materielle danske skatteregler som udgangspunkt må anses for at finde anvendelse ved opgørelsen af et CFC-selskabs indkomst, medmindre det specifikt fremgår af den pågældende regel, dens lovforarbejder eller lignende, at reglen ikke er tiltænkt at skulle finde anvendelse i relation til CFC-selskaber.

AB - I artiklen analyseres spørgsmålet om, hvorvidt de forskellige værnsregler i dansk skattelovgivning også skal finde anvendelse ved udarbejdelsen af de opgørelser, som skal foretages i henhold til reglerne om CFC-beskatning. Spørgsmålet har givet anledning til overvejelser i såvel litteraturen som i rådgiverkredse, og for ganske nylig har Skatterådet i SKM2014.577.SR taget stilling hertil. I anledning heraf tages problemstillingen op på ny i nærværende artikel. Det konkluderes, at gældende ret nok bedst kan udtrykkes således, at alle materielle danske skatteregler som udgangspunkt må anses for at finde anvendelse ved opgørelsen af et CFC-selskabs indkomst, medmindre det specifikt fremgår af den pågældende regel, dens lovforarbejder eller lignende, at reglen ikke er tiltænkt at skulle finde anvendelse i relation til CFC-selskaber.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 26

SP - 255

EP - 260

JO - SR-Skat

JF - SR-Skat

SN - 0904-5139

IS - 5

ER -