Øresundsmetro i relation til turisme og kultur samt i relation til øresundsudviklingen: Mellemvejsrapport

Lise Lyck

Publikation: Working paperForskning

45 Downloads (Pure)

Abstract

I 2011 blev det meddelt, at EU vil give match-finansiering til en forundersøgelse af mulige samfundsmæssige konsekvenser af en etablering af en Øresundsmetro, det vil sige EU vil matche finansieringen fra Københavns Kommune og Malmø Stad. Forundersøgelsen omfatter en række delrapporter med relation til Visionsrapporten: ”Øresundsmetro mellem København og Malmö – en shuttle, der gør København og Malmö til bydele i samme by” (Palludan fremtidsforskning, 2012).
Visionsrapporten skal ses i sammenhæng med den vækstdagsorden, der er blevet præsenteret i Københavns Kommuneplan og Malmøs oversigtplan, hvor intentionen er, at København og Malmø skal blive en sammenhængende metropol, hvor vækst og livskvalitet går hånd i hånd (Københavns kommuneplan og Malmø oversigtplan, 2012), og hvor København og Malmøs målsætning er et godt hverdagsliv, grøn vækst samt en økonomisk udvikling baseret på viden og erhverv.
En etablering af en Øresundsmetro tænkes besluttet omkring 2025 og klar til anvendelse 2030-2032. Der er med andre ord tale om et projekt, der ligger et stykke ud i fremtiden og om et projekt, hvortil der knytter sig en række usikkerhedsfaktorer. Visionsrapporten opererer derfor med scenarier, da der ikke meningsfuldt kan skønnes en udvikling, der kan baseres på ekstrapolation.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
UdgiverCopenhagen Business School [wp]
Antal sider15
StatusUdgivet - 28 nov. 2013

Citationsformater